WOW

06Nov06

ballnogues.jpg

This is amazing installation by the Ball-Nogues Studio at the Materials & Applications in Los Angeles, a research center dedicated to pushing new and underused ideas for landscape and architecture into view. Hovering over M&A’s courtyard, Maximilian’s Schell was a spectacle the size of an apartment building constructed in tinted Mylar resembling stained glass. The piece functioned as a shade structure, swirling overhead for the entire summer of 2005. The interior of this immersive experimental installation created a beckoning outdoor room for social interaction and contemplation by changing the space, colour, and sound of the M&A courtyard gallery. During the day as the sun passed overhead, the canopy cast colored fractal light patterns onto the ground. When standing in the center or “singularity” of the piece and gazing upward, the visitor could see only infinite sky. In the evening when viewed from the exterior, the vortex glowed warmly while both obscuring and allowing glimpses of the building behind it.

Advertisements


No Responses Yet to “WOW”

  1. Leave a Comment

Leave a Reply

Please log in using one of these methods to post your comment:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s


%d bloggers like this: